Centeret

Silent Retreat Center in Assisi

Vores Silent Retreat Center

 

Da vi ankom første gang til stedet hvor vores center ligger blev vi overvældet af samme følelser som nogen må have haft hundrede år tidligere: “her er der godt at være, lad os slå os ned her.”

En fin, let og klar energi. Og stille!

 

De byggede først en lade af stenene de samlede fra egnen. I den tid levede dyr og mennesker tæt sammen. Så i 1957 blev 1. salen bygget til, denne gang af mursten, da det var mere civiliseret end rå og ujævne natursten (dog ærgerligt for os nu).

 

Så omkring 2000 blev stueetagen – som indtil da stadig var reserveret til dyrene – ombygget til beboelse. Der har vi nu det store køkken, hvor vore gæster -sammen med os – kan tilberede måltiderne.

Hele førstesalen er beregnet til vore retreats: To dobbeltværelser og et enkeltværelse med fælles badeværelse samt et meditations / musikrum.

Udenfor er der terrasser, olivenlund og forskellige hyggelige hjørner, afhængig af ønsket om at sidde i sol eller skygge…

 

Ingen tvivl om at vi elsker stedet! Så vi er nok ikke de bedste til at beskrive det særlig objektivt. Men vi kan da forsøge: det er en gammel gård der er bygget om til enkel beboelse (og vi bliver ved med ombygningen!). Det vigtige er omgivelserne den ligger i: en majestætisk udsigt til Monte Subasio, til skove og marker så langt øjet rækker – og ikke mindst: nær Assisi.