Het Centrum

Silent Retreat Center in Assisi

Silent Retreat Center Assisi

Ons Silent Retreat Center nabij Assisi

Toen we voor de eerste keer aankwamen op de plaats waar ons centrum ligt, werden we getroffen met hetzelfde gevoel dat sommige mensen een paar honderd jaar geleden moeten hebben gehad: “Hier voelt het goed aan, laten we ons hier vestigen”.

Een fijne, lichte en heldere energie. En stil!

 

Zij bouwden eerst een schuur met de stenen die ze verzamelden in de buurt. In die tijd leefden dieren en mensen dicht bij elkaar. Dan werd in 1957 de eerste verdieping toegevoegd als woonst, deze keer met bakstenen, want dat was veel beschaafder dan ruwe en onregelmatige natuurstenen (maar dat is jammer voor ons nu!).

 

Rond 2000 werd de benedenverdieping – tot dan toe nog steeds voorbehouden aan de dieren – omgebouwd tot leefruimte. Daar hebben we nu de grote keuken waarin we samen met onze gasten de maaltijden bereiden.

 

De gehele eerste verdieping is gereserveerd voor de retraites: twee dubbele slaapkamers, een éénpersoonskamer, gemeenschappelijke badkamer en de meditatie- / muziekkamer.

Dan buiten de terrassen, de olijfgaard en de tuin met verschillende gezellige hoeken, afhankelijk  of je in de zon of in de schaduw wilt zitten…

 

Zonder twijfel, we houden van deze plek! Dus zijn we waarschijnlijk wel niet de beste om het op de meest objectieve manier te beschrijven. Maar we kunnen het proberen: het is een oude boerderij, mooi omgebouwd tot een eenvoudige woonruimte (en we blijven verder aanpassen en verfraaien). Het belangrijkste is wel de omgeving: een majestueus uitzicht op Monte Subasio met bossen en velden zo ver  het oog reikt.

En last but not least: dichtbij Assisi!

Wat een voorrecht om hier te kunnen leven en werken!

Wat een genot om dit met velen te mogen delen…