Assisi

Assisi

For os er tilstedeværelsen af Klara (Chiara) lige så vigtig som Francescos. Klarisserne bor i deres kloster i den østlige side af byen. De lever i klausur, i stilhed og samles til bøn flere gange om dagen. Hver dag synger de morgenbønner i Basilica di Santa Chiara . Det er sådan en rolig samling af hundrede mennesker, som alle sidder i stilhed …


Basilica di San Francesco ligger på den vestlige side af byen. Så meget som den feminine energi af Klarisserne går indad, ekspanderer de franciskanske munke . Kirken og klosteret er imponerende store! Og dog, når man betræder den nederste krypt, hvor resterne af San Francesco opbevares, omgivet af fire af hans nærmeste disciple, forsvinder den ydre storhed og en oprigtig enkelhed udfolder sig …


Ved deltagelse i et Silent Retreat vil vi sammen besøge disse steder, samt de oprindelige kirker og klostre hvor Chiara og Francesco levede.

Magiske Assisi

video på engelsk

Frans af Assisi

Osho’s fortælling om San Francesco beskriver fint den glæde og lethed, der findes her i Assisi …


Frans af Assisi lå på sit dødsleje. Han sang, og sang så højt, at hele nabolaget var klar over det. Broder Elias, et pompøst, men fremtrædende medlem af den franciskanske orden, kom til Francesco og sagde: “Fader, der er folk stående på gaden uden for dit vindue.” Da det var klart at det sidste øjeblik af Francescos liv var kommet, havde mange, der elskede ham, samlet sig omkring huset.

Broder Elias sagde: “Jeg er bange for, at vi ikke kan forhindre dem i at høre dig synge. Dette kunne sænke deres agtelse om dig. Mange der er kommet betragter dig som en helgen. Ville det ikke være mere overbevisende for dem, hvis du ville, øh, dø med mere kristen værdighed? ”

“Undskyld mig, Broder,” Francesco sagde, “men jeg føler så meget glæde i mit hjerte, at jeg virkelig ikke kan styre mig selv. Jeg må synge! ”

Og han døde syngende. I hele den kristne historie er han den eneste, der død syngende. Mange Zen mestre er døde syngende, men de hører ikke til kristendommen. Han er den eneste Zen mester blandt kristne helgener. Han brød sig ikke en smule om kristen værdighed.

Francesco har en anden vision – han er blot almindelig. Han siger: “Undskyld mig, Broder, men jeg føler så meget glæde i mit hjerte, at jeg virkelig ikke kan styre mig selv. Jeg må synge! “I virkeligheden er det ikke, at Frans synger, Francis er blevet sangen. Det er derfor, han ikke kan kontrollere det. Der er ingen tilbage til at kontrollere det. Hvis sangen sker, så sker den. Det er ikke under en kontrol, kan ikke være det, fordi styringen er forsvundet. Selvet, ego, eksisterer ikke mere. Francesco eksisterer ikke som et individ. Der er absolut stilhed indeni. Ud af denne tavshed er denne sang født. Hvad kan Francesco gøre? Det er derfor han siger “Jeg kan ikke gøre for det. Jeg må synge! ”

Og han døde syngende. Og der kan ikke være nogen bedre død. Hvis du kan dø syngende, beviser det, at du levede syngende, at dit liv var en glæde og død blev et crescendo af det, kulminationen.


Francesco er en Buddha. Det karakteristiske ved en Buddha er, at han er almindelig, at han ikke har nogen ideer om sig selv eller hvordan han skulle være. Han er simpelthen spontan. Det der sker, sker. Det er hans ægthed. Du kan kalde det hans karakteristika, men hvilken slags kendetegn er dette? Det er simpelthen, at han ikke har nogen kendetegn, han har ingen spændetrøje omkring sig selv, han har ingen rustning, han lever ikke fra fortiden at han ikke ved, hvad kristen værdighed er. Han lever i øjeblikket som et barn.


- Osho

Copyright© OSHO International Foundation

Silent Retreat Center in Assisi | Tel. 0039 075 96 97 604 | Contact/Facebook/Newsletter