Centeret

Vores Silent Retreat Center


Da vi ankom til stedet i 2015 blev vi overvældet af samme følelser som nogen må have haft hundrede år tidligere: “her er godt at være, lad os slå os ned her.”

En fin, let og klar energi. Og stille!


De byggede først en lade af stenene de samlede fra egnen. I den tid levede dyr og mennesker jo tæt sammen. I 1957 blev 1. salen bygget til.


Omkring 2000 blev stueetagen – som indtil da stadig var reserveret til dyrene – ombygget til beboelse. Der har vi nu vores private afdeling samt det store køkken, hvor vi spiser sammen.


Hele førstesalen er beregnet til vore gæster: to dobbeltværelser og et enkeltværelse med fælles badeværelse samt et meditations / musikrum. Udenfor er der meditationspavillon, terrasser, olivenlund og forskellige hyggelige hjørner.


Huset er en gammel gård som ligger midt i den fredede Parco di Monte Subasio. Herfra er der en majestætisk udsigt til bjerget, skove og marker så langt øjet rækker.


Monte Subasios kraftige kosmiske indstrømning er meget tydelig og vi oplever ofte, at et planlagt kort ophold i olivenlunden bliver til en lille times opladning af det indre.

Tidsfornemmelsen forsvinder simpelthen og man kan ikke andet end at blive ét med naturen...


Her kan vi hengive os til den Store Stilhed og kraftfeltet fra det magiske Assisi...

Den daglige rutine


08:00 - 08:30: Morgenmad individuelt, i stilhed

10:00 - 11:00: Morgensession

11:00 - 11:20: Fælles pause, i stilhed

11:20 - 12:30: Fri tid i Centeret

12:30 - 13:00: Frokost, i stilhed

13:00 - 15:00: Fri tid i Centeret

15:00 - 15:30: Fælles pause i stilhed, derefter Sharing

16:00 - 18:00: Eftermiddagssession

19:00 - 20:00: Aftensmad, i stilhed


Fire korte stille meditationer i løbet af dagen

Spisning og pauser foregår i stilhed, hvor bevægelsen fra at "være i gang med spisning" til "at sidde stille" til "at rejse sig igen og gå videre" opleves som naturlig og organisk.

En form som integrerer meditation ind i hverdagen og omvendt...


Personlig vejledning

Hver eftermiddag er der mulighed for Sharing (dog ikke obligatorisk). Hvis det viser sig, at en mere dybtgående samtale  er nødvendig, kan der aftales en individuel session med Mayadevi.


Om at være stille

Vi behøver vel ikke yderligere at forklare at vores Silent Retreat Center er et sted, hvor der er … stille. Men praktiske informationer som støtter hverdagen bliver selvfølgelig kommunikeret uden at man behøver at hviske eller føle sig flov over at bryde stilheden.

Vi samtaler dog ikke.

Vi lytter til hinanden – og da ingen taler, er der stille…

Silent Retreat Center in Assisi | Tel. 0039 075 96 97 604 | Contact/Facebook/Newsletter