The Moment
The Moment in Assisi

The Moment


We ontmoetten elkaar in 1988 terwijl we in Italië in de spirituele gemeenschap rond Michael Barnett woonden. Na een aantal jaren zijn we in Denemarken gaan wonen om een gezin te stichten.


Terwijl we van ons dagelijks leven met onze twee kinderen genoten, ontwikkelden we onze muzikale carrière: we hebben verschillende CD’s uitgegeven, talrijke meditatie concerten gespeeld en stilteretraites aangeboden. U kunt meer lezen over onze muziek (en ernaar luisteren terwijl u deze pagina’s verkent) op www.TheMoment.dk.


Bovendien werkten we beiden gedurende meer dan tien jaar voor de overheid als raadgevers voor mensen met zowel lichamelijke als mentale handicaps. Dit werk heeft ons een enorm inzicht gegeven in het ondersteunen van mensen in het soms moeizame proces in het vinden van evenwicht in het leven.


Het is onze ervaring dat ware innerlijke vrede komt wanneer men de werkelijkheid kan accepteren zoals die is. Wanneer “wat ik ben” in overenstemming is met “wat ik kan en wil” en het “zou moeten en wat ik kon in het verleden” verdwijnt. Zodra deze aanpassing gebeurt  treedt er magie op.


Na ongeveer 25 jaar leerden we over ‘Impermanence /vergankelijkheid’, een deel van ons sprookjesleven kwam langzaam tot een einde. Onze twee prinsen waren plotseling opgegroeid en vonden hun prinsessen! Dus besloten we om ons lege kasteel (eerder een bescheiden houten huis dicht bij het strand en de bossen) in Denemarken te verlaten en te verhuizen naar het Zuiden … naar het magische Assisi, waar een ander avontuur begon…


Hier kunnen we ons aansluiten bij “The Spirit of Assisi” en kunnen deel uitmaken van iets groters…

Mayadevi & Shintai Dichmann

Mayadevi


In de vroege jaren ´70 studeerde ik muziek aan de Universiteit van Kopenhagen. Een paar jaar later voltooide ik een opleiding als lichaamstherapeute. Sindsdien heb ik les gegeven in lichaamstraining gekoppeld aan ontspanning en meditatie en workshops gehouden in geboorte voorbereiding & nageboorte.


Mijn ontmoeting met Michael Barnett introduceerde me tot de Meditatieve Space. Het is een groot genoegen nog steeds een zeer nauwe verbinding met hem te hebben.


In de vroege jaren negentig heb ik meerdere meditatieretraites bijgewoond onder begeleiding van een non of monnik van Thich Nhat Hanh´s Plum Village.


Daarna volgde ik gedurende meer dan 10 jaar Faisal Muqqadam’s Diamond Logos Work – gesteund door Velusia van Horssen en Jeremy Klein. Dat heeft me een waardevol inzicht gegeven in de samenhang tussen lichaam, geest en ziel.


Mijn ultieme eye-opener was mijn SE Somatic Experiencing opleiding  in combinatie met Diane Poole Heller´s Attachment Work. Sindsdien heb ik voltijds gewerkt als schok/trauma therapeut.


Ik ben dankbaar de kans te hebben deze kennis en ervaringen te kunnen delen hier in ons Silent Retreat Center…Shintai


Toen ik een tiener was in de late jaren ’60 werd ik beroerd- zoals zo vele anderen – door de Indiase cultuur. Ravi Shankar’s muziek opende een nieuwe wereld voor mij. Ik zocht naar alle muziek en boeken die ik kon vinden.


Dan introduceerde Jiddu Krishnamurti me tot de spirituele dimensie. Ik heb het geluk gehad een aantal van zijn lezingen in Zwitserland en Engeland te hebben kunnen bijwonen.


Toen kwam Osho (Bhagwan) op mijn pad. Zijn boeken waren een openbaring en gaven me vele inzichten. Hij slaagde erin om alle losse en gebroken stukken van mijn katholieke opvoeding op zijn plaats te zetten. Dus reisde ik in 1980 naar India om daar harmonie vinden. Ik kwam er echter spoedig achter dat boeken lezen één ding is, maar dat het zitten vóór een verlichte leraar en het verblijven in het energieveld van een ashram  iets helemaal anders is…

Het Werk was begonnen en niets zou ooit meer hetzelfde zijn.


Een jaar later ontmoette ik Michael Barnett, toen één van de belangrijkste therapeuten rond Osho en mijn ontmoeting met hem veranderde mijn leven voorgoed. Sindsdien ben ik nauw verbonden met Michael en zijn werk.


En nu … te kunnen leven hier in ons Silent Retreat Center, samensmelten met het dagelijks leven, “De eenvoud van het bestaan”, zoals wij het noemen … Een droom die uitkomt.